Yapay zeka diyeti uygun değil

Günümüzde insanlar sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü gibi hedeflere ulaşmak için diyetisyenlerin kapısını çalmak yerine yapay zekânın oluşturduğu beslenme listelerini uyguluyor. Uzmanlar, yapay zekanın yalnızca bir rehber olarak kullanılabileceğini ancak uzman diyetisyenlerin önerileriyle desteklenmesi gerektiğini söylüyor.

TECRÜBEYE İHTİYAÇ VAR

Yapay zekâ destekli diyet planlamasının, sağlıklı beslenme açısından bazı faydalar sunabileceğini ifade eden Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğr. Gör. Hatice Nurseda Hatunoğlu, “Yapay zekâ kişisel veriler bağlamında besin ögesi dengesini gözeterek menüler önermede yardımcı olabilir” dedi. Yapay zekanın herkesin bireysel sağlık durumuna tam uyum göstermeyebileceğini ifade eden Hatunoğlu, “Bir birey için sağlıklı olan bir beslenme planı, bir başkası için uygun olmayabilir. Bu nedenle, yapay zekâ yalnızca bir rehber olarak kullanılmalı, kesinlikle uzman diyetisyenlerin önerileriyle desteklenmeli” diye konuştu. Hatunoğlu, “Yapay zekâ, diyetisyenlerin iş yükünü hafifletebilir ve rutin analizlerde yardımcı olabilir, ancak hala insanların bireysel ihtiyaçlarını anlamada ve uygun çözümler geliştirmede diyetisyenlerin tecrübesine ihtiyaç var” dedi.

Related Posts

Çocuklarda bu belirtilere dikkat: Hızlı nefes alma, beslenme güçlüğü…

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı bünyesinde hasta kabulüne başlayan Dr. Öğretim Üyesi Fatih Karagözlü, çocuk kardiyolojisi hakkında bilgi verdi.

Kıyamet Havada mı Kopacak?

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof.Dr. Hamit Hancı’nın, ‘havanın önemli bir silah, savaş aracı’ olduğu yönünde açıklaması gündem oldu. Ünlü Yazar Abbas Güçlü’de aynı konuya değindi. 

Halsizlik, unutkanlık, yorgunluk… Sebebi sandığınızdan farklı olabilir!

Sürekli yorgun, dalgın ve unutkan mı hissediyorsunuz? Nedeni düşündüğünüzden daha basit olabilir! Uzmanlar demir eksikliğinin sadece kansızlık değil, birçok başka rahatsızlığı da tetiklediğini söylüyor. Peki doğal yolla nasıl önlenir?

Pirinç tüketiminde tehlike: Arsenik seviyeleri yükseliyor!

Dünyadaki milyarlarca insan için temel bir besin kaynağı olan pirinç hakkında yapılan yeni bir çalışma, iklim değişikliğinin bu tahıl içindeki arsenik seviyelerini artırabileceğini öne sürüyor.

Yeni TMS Cihazı ile Depresyon ve Anksiyete Tedavisine Umut

Depresyon ve anksiyeteye umut veren yeni tedavi KAHRAMANMARAŞ – Kahramanmaraş HG Hospital, bölgede yaşanan deprem felaketinin ardından artan psikiyatrik rahatsızlıklara yönelik önemli bir adım atarak Transmanyetik Stimulasyon cihazını hizmete aldı …

Travmatik Yaşantıların Ardından Çocuklara Yardım Kılavuzu Ücretsiz Erişime Açıldı

Amerikalı psikiyatrist Prof. Dr. Bruce D. Perry’nin çalışmalarından derlenen “Travmatik Yaşantıların Ardından Çocuklara Yardım Kılavuzu” isimli kitap Türkçe’ye çevrilerek, sanal ortamda ücretsiz olarak erişime açıldı. Işık Üniversitesi Öğretim Üyesi …