Melek Yatırımcılar İlk Çeyrekte 20,2 Milyon Lira Yatırım Yaptı

Melek Yatırımcılar, 2021 Yılının İlk Çeyreğinde 17 Girişime 20,2 Milyon Lira Kaynak Sağladı

Gelecek vaat eden girişimlere destek olmaya devam eden melek yatırımcılar, bu yılın ilk çeyreğinde toplamda 17 farklı girişime 20,2 milyon lira yatırım yaparak ekonomiye canlılık kattı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, bireysel katılım sermayesi sistemine yapılan yatırımlar, Haziran 2012’de çıkarılan mevzuatla şekillenmeye başladı. Bu sistem kapsamında, yatırım yapmak isteyen bireyler, Bakanlık tarafından akredite edilmiş ağlar aracılığıyla lisans ve yatırım başvurusunda bulunabiliyorlar.

Bugüne kadar 1143 melek yatırımcı lisansı düzenlenirken, bunlardan 625’i hâlâ aktif durumda bulunuyor. Bu yılın ilk çeyreğinde de 20 yeni lisans verilerek sektöre yenilik getirildi.

Yapılan incelemelerde, lisans başvurularının yüzde 69,03’ünün yüksek gelir veya servet sahibi, yüzde 30,97’sinin ise tecrübeli yatırımcılara ait olduğu belirlendi.

2013 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren melek yatırım ağları, 98 başlangıç veya büyüme aşamasındaki girişime toplamda 264 yatırımcı tarafından 65 milyon 691 bin lira sermaye desteği sağladı.

2021 yılının ilk çeyreğinde ise 27 yatırımcı, 17 girişime toplamda 20 milyon 248 bin lira yatırım yaparak girişimcilere destek oldu. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 19 melek yatırımcı sadece 4 milyon 416 bin lira tutarında yatırım yapmıştı. Bu durum, melek yatırımcıların girişimcilere olan ilgisinin arttığını gösteriyor.

Özellikle İstanbul’da yoğunlaşan yatırımlar, başkent Ankara ve diğer illerde de kendini göstermeye başladı. Yatırım yapılan işletmelerin çoğunluğu az ortaklı şirketlerden oluşurken, melek yatırımcılar en çok “bilgisayarla ilgili faaliyetler” ve “bilgisayar yazılım danışmanlığı” sektörlerine yatırım yapıyorlar.

BYBIT TR’ye Üye Ol, 1.000 TL Kazan ! Reklamdır
Kaynak: AA / Hülya Ömür Uylaş – Ekonomi

Related Posts

Kira eşiği 10 bin TL oldu: En ucuz 15 şehir listelendi

Kira eşiği 10 bin TL oldu: En ucuz 15 şehir listelendi

Sezon başlarken sektörde olumsuz çalışma koşulları ve yetersiz haklar gündemde: Turizmde sessiz çığlık

Oteller, tatil köyleri gibi tesislerle 3.3 milyon kişiye istihdam yaratacak sektörde, düşük ücretler, yoğun mesailer gibi kronik sorunlar işçi ve işveren arasında gerilim yaratıyor.

Bakan Şimşek’ten cari açık değerlendirmesi!

Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan mart ayı ödemeler dengesi verilerini değerlendirdi. Martta yıllık 12,6 milyar dolar olarak gerçekleşen cari açığın yılın ilk çeyreğinde …

Mevduat faizinde son 4 ayın zirvesi: Faiz oranı yüzde 60’a dayandı, bankalar yarışta

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre, 1-3 aylık ortalama bileşik TL mevduat faizi 2 Mayıs haftasında yüzde 57.90’a yükselerek son 4 ayın zirvesine çıktı. Son 1.5 ayda 8 puanlık artış yaşandı.

İyi ki enflasyona ezdirmedi! Asgari ücret bakın ne hale geldi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun, 24 Aralık 2024 tarihinde toplanmasının ardından 2025 yılı asgari ücretini 22 bin 104 TL olarak belirledi ve asgari ücret 600 dolar seviyesine çıktı. “ÇALIŞANI ENFLASYONA EZDİRMEME SÖZÜMÜZE SADIK KALDIK” DEMİŞTİ …

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.