Melek Yatırımcılar İlk Çeyrekte 20,2 Milyon Lira Yatırım Yaptı

Melek Yatırımcılar, 2021 Yılının İlk Çeyreğinde 17 Girişime 20,2 Milyon Lira Kaynak Sağladı

Gelecek vaat eden girişimlere destek olmaya devam eden melek yatırımcılar, bu yılın ilk çeyreğinde toplamda 17 farklı girişime 20,2 milyon lira yatırım yaparak ekonomiye canlılık kattı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, bireysel katılım sermayesi sistemine yapılan yatırımlar, Haziran 2012’de çıkarılan mevzuatla şekillenmeye başladı. Bu sistem kapsamında, yatırım yapmak isteyen bireyler, Bakanlık tarafından akredite edilmiş ağlar aracılığıyla lisans ve yatırım başvurusunda bulunabiliyorlar.

Bugüne kadar 1143 melek yatırımcı lisansı düzenlenirken, bunlardan 625’i hâlâ aktif durumda bulunuyor. Bu yılın ilk çeyreğinde de 20 yeni lisans verilerek sektöre yenilik getirildi.

Yapılan incelemelerde, lisans başvurularının yüzde 69,03’ünün yüksek gelir veya servet sahibi, yüzde 30,97’sinin ise tecrübeli yatırımcılara ait olduğu belirlendi.

2013 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren melek yatırım ağları, 98 başlangıç veya büyüme aşamasındaki girişime toplamda 264 yatırımcı tarafından 65 milyon 691 bin lira sermaye desteği sağladı.

2021 yılının ilk çeyreğinde ise 27 yatırımcı, 17 girişime toplamda 20 milyon 248 bin lira yatırım yaparak girişimcilere destek oldu. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise 19 melek yatırımcı sadece 4 milyon 416 bin lira tutarında yatırım yapmıştı. Bu durum, melek yatırımcıların girişimcilere olan ilgisinin arttığını gösteriyor.

Özellikle İstanbul’da yoğunlaşan yatırımlar, başkent Ankara ve diğer illerde de kendini göstermeye başladı. Yatırım yapılan işletmelerin çoğunluğu az ortaklı şirketlerden oluşurken, melek yatırımcılar en çok “bilgisayarla ilgili faaliyetler” ve “bilgisayar yazılım danışmanlığı” sektörlerine yatırım yapıyorlar.

BYBIT TR’ye Üye Ol, 1.000 TL Kazan ! Reklamdır
Kaynak: AA / Hülya Ömür Uylaş – Ekonomi

Related Posts

Fırsatçılara dev ceza: 1.5 milyar TL

İlk yardım ekipmanlarından çadıra, deprem çantasından ihtiyaç malzemelerine kadar deprem döneminde fahiş fiyat artışı yapan işletmeler tek tek tespit ediliyor. Ticaret Bakanlığı, usulsüzlük tespiti yapılan 1079 ürünün her birine 1.4 milyon lira ceza verirse toplam 1.5 milyar liralık ceza kesilebilir.

Bodrum’da site aidatları tavan yaptı: Aylık 120 bin lira ödüyorlar!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Bodrum Temsilcisi Sevil Ece Gümüş Kapar, Muğla’nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum’da sitelerdeki aidat fiyatlarının 500 liradan başlayıp, 120 bin liraya kadar çıktığını söyledi. Kapar, “Bunların içerisinde havuz, özel plaj, güvenlik, spa merkezleri, kişiye özel bahçıvan, teknik servis, akıllı ev sistemleriyle entegre edilmiş bir aidat düzeni var”

Deprem fırsatçıları iş başında! 236’sı tespit edildi

Ticaret Bakanlığı, İstanbul’daki 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından fiyat artışı yapan 236 işletmenin tespit edildiğini duyurdu.

Elektrikli otoda dengeler değişiyor: BYD, Tesla’yı solladı

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, 2025’in ilk çeyreğinde net karını yüzde 100’ün üzerinde artırarak 9,15 milyar yuan (yaklaşık 1,26 milyar dolar) seviyesine çıkardı. Aynı dönemde Tesla’nın net karı yüzde 70’in üzerinde düşüşle 409 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Deprem fırsatçılarına 14.5 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı “Deprem sonrası satılık ve kiralık emlak fiyatlarında artış yapan kişilere cezai yaptırım uygulandı” açıklamasında bulundu.

Konut ve ulaşımda fahiş fiyat alarmı: Yetkililerden acil denetim talebi

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından özellikle konut ve otobüs biletlerinde fahiş fiyat artışı yapan fırsatçılara karşı Tüketiciler Derneği sıkı denetim istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir