Dilovası’nda doğalgaza geçişte ücretsiz destek

Dilovası’nda Doğalgaza Geçiş Projesi Kapsamında Dar Gelirli Ailelere Destek

İHA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen yeni projede, Dilovası’nda yaşayan dar gelirli ailelere doğalgaz ekipmanları ve kurulum desteği sağlanacak.

Bu projenin amacı, vatandaşların daha sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamalarını sağlarken, aynı zamanda kömür tüketiminin azaltılması, hava kirliliğinin engellenmesi ve karbon salınımının düşürülmesidir. Proje kapsamında faydalanmak isteyenlerin 30 Nisan tarihine kadar Dilovası Sosyal İletişim Merkezi veya Dilovası Belediyesi Hizmet Binası’na başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

“DOĞALGAZ KULLANIMINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Dilovası Belediye Başkanı Ramazan Ömeroğlu, proje hakkında yaptığı açıklamada, “Kömür kullanımını azaltmayı ve doğalgaz kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlayan bir dönüşüm kampanyası başlattık. Bu proje ile dar gelirli ailelerin doğalgaza geçişini kolaylaştırarak çevremizi korumayı ve insan sağlığını güvence altına almamız gerektiğine inanıyoruz. Hep birlikte çalışarak Dilovası’nı daha temiz bir hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

VATANDAŞLARDAN ÜCRET ALINMAYACAK

Proje kapsamında belirlenen ailelere kombi, doğalgaz sobası ve petek gibi ekipmanlar kurulacak ve montaj işlemleri gerçekleştirilecektir. Bu hizmetten faydalanacak vatandaşlardan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

Başvuru Şartları:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Başvurulan konutun sahibi olmak
  • Konutun mesken niteliğinde olması
  • Hane gelirinin 2 asgari ücreti geçmemesi
  • Kentsel dönüşüm bölgesinde bulunmamak
  • Gerekli belgelerin eksiksiz olarak ibraz edilmesi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Related Posts

İyi ki enflasyona ezdirmedi! Asgari ücret bakın ne hale geldi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun, 24 Aralık 2024 tarihinde toplanmasının ardından 2025 yılı asgari ücretini 22 bin 104 TL olarak belirledi ve asgari ücret 600 dolar seviyesine çıktı. “ÇALIŞANI ENFLASYONA EZDİRMEME SÖZÜMÜZE SADIK KALDIK” DEMİŞTİ …

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki hafta çift ihaleye hazırlanıyor

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 13 Mayıs Salı günkü ilk ihalede 4 yıl (1393 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF’e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak. 6 AYDA BİR KUPON ÖDEMELİ Hazine ve Maliye Bakanlığı …

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş