E-ticarette ithalat artışı dikkat çekiyor: Yeni zorunluluk başladı!

E-Ticarette İthalata Dayalı Artış

Son zamanlarda e-ticaret alanında artan bir ithalat eğilimi dikkat çekiyor.

1 Nisan itibarıyla, Türkiye’ye e-ticaret yoluyla getirilen ürünler için ülkede bir iktisadi işletmeci bulundurulması gerekiyor. Ticaret Bakanlığı, bu yeni düzenleme doğrultusunda denetimlerine başladı. Şartlara uymayan platformlar ve satıcılar için Türkiye’den erişim engeli getirilmesi ihtimali bulunuyor. Eğer yönetmelik hükümleri yerine getirilmezse, Ticaret Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na başvurarak erişim engeli talebinde bulunabilecek ve bu karar mahkeme aracılığıyla uygulanabilecek. Ekonomim’den alınan habere göre, en fazla ürün gönderen platformlar arasında yer alan TEMU ve diğer doğrudan satış yapan firmalar halen yasal temsilci atamadı.

Türkçe ve TL Kullanımı Zorunlu Hale Geldi

Yeni yönetmelik, temsilci bulundurma şartının yanı sıra, Türkiye pazarına sunulan ürünler için çeşitli ek düzenlemeler içeriyor. Promosyon amaçlı olsa bile, Türkiye’deki son kullanıcıya yönelik sunulan her ürün piyasada mevcut kabul ediliyor. Bu kapsamda, ürünlerin Türkçe dil seçeneğiyle sunulması, fiyatların Türk lirası cinsinden belirtilmesi ve Türkiye’deki adreslere teslimat yapılabilmesi gibi şartlar da zorunlu hale getirildi.

Related Posts

İyi ki enflasyona ezdirmedi! Asgari ücret bakın ne hale geldi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun, 24 Aralık 2024 tarihinde toplanmasının ardından 2025 yılı asgari ücretini 22 bin 104 TL olarak belirledi ve asgari ücret 600 dolar seviyesine çıktı. “ÇALIŞANI ENFLASYONA EZDİRMEME SÖZÜMÜZE SADIK KALDIK” DEMİŞTİ …

Türk-İş Genel Başkanı Atalay’dan hükümete hodri meydan: ‘Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz?’

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine ilişkin sert ifadelerle hükümete yüklendi. Atalay, “Şu anda 14-15 fabrika olmasaydı şekeri üç misli, beş misli fiyata yiyecektik. Özelleştirin bakalım yapabilir misiniz? Yapamazsınız!” diyerek uyarıda bulundu.

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki hafta çift ihaleye hazırlanıyor

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 13 Mayıs Salı günkü ilk ihalede 4 yıl (1393 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF’e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak. 6 AYDA BİR KUPON ÖDEMELİ Hazine ve Maliye Bakanlığı …

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş