Kayseri Ticaret Borsası’ndan Çevresel Sürdürülebilirlik Adımı

Kayseri Ticaret Borsası, Kurumsal Karbon ve Su Ayak İzi Hesaplaması Yaptı

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla kurumsal karbon ve su ayak izi hesaplamasının gerçekleştirildiğini belirtti. Bağlamış, “Türkiye’deki oda ve borsalar arasında bu çalışmayı yapan ilk kurum olan Kayseri Ticaret Borsası’dır” dedi.

Yeşil Dönüşüm ve Ticaretin Geleceği

21. yüzyıl, dijital ve yeşil dönüşümü küresel gündemin merkezine taşıdı. Dünya genelinde iklim değişikliği ile mücadele politikaları hız kazanırken, iklim değişikliğinin ticaret politikalarıyla bağlantısı güçleniyor. AB’nin Yeşil Mutabakatı ile tüm politikalarını yeşil dönüşüm temelinde şekillendirdiği bu süreçte, Türkiye’nin ticaretinin önemli bir kısmını AB ile gerçekleştirdiği düşünüldüğünde, AB’nin atacağı adımların yakından takip edilmesi uluslararası rekabetçiliğin korunması için önem taşıyor. Kayseri Ticaret Borsası, bu süreci yakından takip ederek üyelerini bilgilendirme ve Yeşil Mutabakat sürecine uyum sağlama konusunda aktif rol oynuyor.

Kurumsal karbon ve su ayak izi hesaplamasına katılan üyelere teşekkürlerini ileten Başkan Bağlamış, “Oran Kalkınma Ajansı teknik destek projesi ile tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize danışmanlık hizmeti veriyoruz. Küresel iklim değişikliği ve çevresel sorumluluklar, artık her sektörde sürdürülebilirliğin önemini ortaya koyuyor. Bu projeyle, üyelerimizin çevreye duyarlılığını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyum sürecinde önemli bir adım atıyoruz” şeklinde konuştu.

Bağlamış, “Sürdürülebilirlik politikalarını güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Çevresel etkilerimizi azaltarak doğal kaynakların verimli kullanımını sağlayacak ve uluslararası pazarda rekabetçi hale geleceğiz” dedi.

Başkan Bağlamış, “Kayseri Ticaret Borsası’nın çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla kurumsal karbon ve su ayak izi hesaplaması yaptığını vurgulayarak, “Bu çalışma ile sera gazı emisyonları ve su tüketimi detaylı şekilde analiz edilerek çevresel etkilerin azaltılmasına katkı sağlandı” ifadelerini kullandı. Hesaplama sonuçları bağımsız ve akredite bir kuruluş tarafından doğrulandı.

Related Posts

Memur ve emeklilerin gözü pazartesi gününde! Maaşlara zam gelecek mi?

Türkiye’de milyonlarca memur ve emekli maaşlarına ara zam yapılacak mı sorusuna cevap arıyor. Maaş zamlarını doğrudan ilgilendiren kritik oranlar 5 Mayıs pazartesi günü açıklanacak. Yapılması beklenen zamlar ise 3 Aylık enflasyon verisine göre belirlenecek

Uludağ İhracatçı Birliklerinin nisan ayı ihracatı 3 milyar 244 milyon dolar oldu

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) nisan ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 artarak 3 milyar 244 milyon dolar oldu.

Borsa haftayı ekside kapattı: İşte en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi bu hafta yüzde 2,81 değer kaybederken, bazı hisseler yatırımcısına kazandırdı. Haftanın en çok yükselen ve düşen hisseleri belli oldu.

Depremi fırsata çevirdiler: Fiyatlar uçtu

İstanbul’da yaşanan 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından, şehirde yaşayanlar daha güvenli bölgelere yönelmeye başladı… Bu hareketlilik, Çatalca, Silivri, Arnavutköy ile Tekirdağ’ın Çorlu ve Marmara Ereğlisi ilçelerinde arsa ve tarla fiyatlarını hızla yükseltti…

CEO maaşları 56 kat arttı

Oxfam’ın 35 ülkede yürüttüğü araştırmaya göre küresel CEO ücretleri 2019’dan bu yana işçi ücretlerinden 56 kat daha fazla artarak 4.3 milyon dolara çıktı. İşçi ücretleri ise bu 5 yıllık periyotta sadece yüzde 0.9 arttı.

Bankacılık sektörünün mevduatı azaldı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 25 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 101 milyar 619 milyon 913 bin lira azalarak 22 trilyon 526 milyar 642 milyon 306 bin liraya geriledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir