Tarım Fuarı’na katılan çiftçiler: Ucuz kredi verilmezse Türkiye’de üretim bitecek

Konya Tarım Fuarı’nda Çiftçiler Ucuz Kredi İstiyor

Konya Tarım Fuarı’na katılan çiftçilerin endişeli sözleri dikkat çekti. Eskiden daha iyi koşullarda olduklarını belirten çiftçiler, günümüzde zor durumda olduklarını ifade ettiler.

Fuar, yurt içi ve yurt dışından birçok firmanın katılımıyla gerçekleşti. Konya Ticaret Odası iş birliğiyle TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırladı.

Bir çiftçi, “Fuarda çiftçiler için gerekli olan her şeyi bulabiliyoruz ancak fiyatlar yüksek. Örneğin, kazayağı almak istedim ama 59 bin lira dediler, vazgeçtim. Yetkililerin çiftçilere destek olması ve ucuz kredi imkanı sunması gerekiyor. Aksi takdirde Türkiye’de üretim durma noktasına gelebilir” şeklinde konuştu.

Başka bir çiftçi ise, “Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi olan ve 150-200 dönüm arazisi bulunanlara 5 yıl vadeli kredi verilmeli. Geçen seneden bu yana fiyatlar aldı başını gitti. Devletin çiftçilere desteği arttırması gerekiyor” dedi.

Çiftçiler Ucuz Kredi İstiyor

Bazı çiftçiler, fuarı gezerken sadece gezme imkanları olduğunu belirterek, alım yapamayacaklarını ifade ettiler. “İyi mal alırsan iyi para kazanırsın, zayıf mal alırsan zayıf para” sözleriyle dikkat çektiler.

Bir diğer çiftçi ise, “Fuar gayet güzel ancak çiftçiler fiyatlardan memnun değil. Eğer köylü hayvancılık yapmazsa yaşantısı sıfıra iner. Hayvancılık, en azından yüzde 30-40 kar sağlayabilir” şeklinde görüş belirtti.

Related Posts

Memur ve emeklilerin gözü pazartesi gününde! Maaşlara zam gelecek mi?

Türkiye’de milyonlarca memur ve emekli maaşlarına ara zam yapılacak mı sorusuna cevap arıyor. Maaş zamlarını doğrudan ilgilendiren kritik oranlar 5 Mayıs pazartesi günü açıklanacak. Yapılması beklenen zamlar ise 3 Aylık enflasyon verisine göre belirlenecek

Uludağ İhracatçı Birliklerinin nisan ayı ihracatı 3 milyar 244 milyon dolar oldu

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) nisan ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 artarak 3 milyar 244 milyon dolar oldu.

Borsa haftayı ekside kapattı: İşte en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi bu hafta yüzde 2,81 değer kaybederken, bazı hisseler yatırımcısına kazandırdı. Haftanın en çok yükselen ve düşen hisseleri belli oldu.

Depremi fırsata çevirdiler: Fiyatlar uçtu

İstanbul’da yaşanan 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından, şehirde yaşayanlar daha güvenli bölgelere yönelmeye başladı… Bu hareketlilik, Çatalca, Silivri, Arnavutköy ile Tekirdağ’ın Çorlu ve Marmara Ereğlisi ilçelerinde arsa ve tarla fiyatlarını hızla yükseltti…

CEO maaşları 56 kat arttı

Oxfam’ın 35 ülkede yürüttüğü araştırmaya göre küresel CEO ücretleri 2019’dan bu yana işçi ücretlerinden 56 kat daha fazla artarak 4.3 milyon dolara çıktı. İşçi ücretleri ise bu 5 yıllık periyotta sadece yüzde 0.9 arttı.

Bankacılık sektörünün mevduatı azaldı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 25 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 101 milyar 619 milyon 913 bin lira azalarak 22 trilyon 526 milyar 642 milyon 306 bin liraya geriledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir