Türkiye’de Dijital Tarım Dönüşümü Raporu Tanıtıldı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü: Türkiye’nin Dijital Tarım Dönüşümü İçin Kritik Rapor Tanıtıldı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık, Türkiye’de Tarıma Yönelik Dijital Teknolojiler Raporu’nun, Türkiye’nin dijital tarım dönüşümünde kritik bir rehber olacağını belirtti. Selışık, raporun, tarım sektörüne yeni bir soluk getirerek üretkenliği artıracağını vurguladı.

FAO ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından, “Türkiye’de Tarıma Yönelik Dijital Teknolojiler” adlı raporun, tanıtım toplantısı Ankara’da bir otelde gerçekleştirildi.

Selışık, yaptığı konuşmada, dünya nüfusunun arttığını, iklim değişikliklerinin daha verimli tarım ve gıda sistemlerine ihtiyaç doğurduğunu belirtti. 2050 yılına kadar 9,3 milyar insanın gıda talebini karşılamak için tarımda kapsamlı dönüşümün gerekliliğine değindi.

Raporun Türkiye’deki tarım-gıda sektöründeki verimlilik ve üretim artışına katkı sağlayacağını söyleyen Selışık, FAO’nun dijital tarım konusunda öncü bir kuruluş olduğunu belirtti. Türkiye’de tarımsal üretimde dijitalleşmenin giderek önem kazandığını kaydetti.

Selışık, yapay zekanın tarımda etkin şekilde kullanılmasının açlık sorununu çözebileceğine dikkat çekerek, dijital tarımın gıda üretimine devrim niteliğinde değişiklikler getireceğini dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in tarımsal hasıladaki Türkiye’nin başarısını da vurgulayan Selışık, Türk çiftçilerin dijital çözümlere yakın olduğunu ve FAO’nun geleceğin tarımını şekillendirmeye kararlı olduğunu belirtti.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Başkan Vekili Mehmet Üvez ise dijital teknolojilerin tarım sektörüne ciddi katkılar sağlayacağını belirtti. FAO Yatırım Merkezi Direktör Yardımcısı Nuno Santos da yapay zekanın verimliliği artıracağına dikkat çekti.

BYBIT TR’ye Üye Ol, 1.000 TL Kazan ! Reklamdır
Kaynak: AA / Mehmet Can Toptaş – Ekonomi

Related Posts

O meslek de kayboluyor: Talep var, usta kalmadı!

Gaziantep’te 28 yıldır ayakkabı tamirciliği yapan Cengiz Canday, mesleğin çırak bulunamadığı için bitme noktasına geldiğini söyledi. Yeni ayakkabıların pahalılığı tamir talebini artırsa da zanaatkâr sayısı hızla azalıyor.

Piyasalarda istihdam rakamları etkisi

Bu hafta küresel piyasalarda Turmp açıklamaları ve ABD istihdam rakamları gündem olurken yurt içinde ekonomi yönetiminin açıklamaları Ve TCMB’nin zorunlu karşılık adımı öne çıktı.

40 gün içinde uçurum gibi fark: Borsada milyarlar buhar oldu

Yurt içindeki siyasi gerilim ekonomiyi alt üst etmeye devam ediyor. Bu durum ülkede yaklaşık 7-8 milyon kişinin birikimini değerlendirmek için kullandığı Borsa İstanbul’a da yansıdı.

Memur ve emeklilerin gözü pazartesi gününde! Maaşlara zam gelecek mi?

Türkiye’de milyonlarca memur ve emekli maaşlarına ara zam yapılacak mı sorusuna cevap arıyor. Maaş zamlarını doğrudan ilgilendiren kritik oranlar 5 Mayıs pazartesi günü açıklanacak. Yapılması beklenen zamlar ise 3 Aylık enflasyon verisine göre belirlenecek

Uludağ İhracatçı Birliklerinin nisan ayı ihracatı 3 milyar 244 milyon dolar oldu

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) nisan ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 artarak 3 milyar 244 milyon dolar oldu.

Borsa haftayı ekside kapattı: İşte en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi bu hafta yüzde 2,81 değer kaybederken, bazı hisseler yatırımcısına kazandırdı. Haftanın en çok yükselen ve düşen hisseleri belli oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir