YD-ÜFE Mart’ta Yüzde 19,34 Arttı

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi Mart Ayında Yükseldi

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yıllık olarak yüzde 19,34 artış göstererek dikkat çekti. Aylık bazda ise YD-ÜFE yüzde 4,06 oranında artış kaydetti.

YD-ÜFE İmalat Ürünlerinde Yükseldi

YD-ÜFE’nin imalat ürünlerinde yıllık bazda yüzde 19,30 artış gösterdiği belirlendi. Sanayideki madencilik ve taş ocakçılığı sektörlerinde yıllık değişim yüzde 21,70 artarken, imalat sektöründe yüzde 19,30 artış gerçekleşti.

Ana Sanayi Gruplarının Durumu

Ana sanayi gruplarına bakıldığında, ara mallarında yüzde 18,41, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 22,03, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 20,82 artış yaşandığı görüldü. Enerji sektöründe ise yüzde 5,08 oranında azalış meydana geldi. Sermaye mallarında ise yüzde 23,24 artış yaşandı.

YD-ÜFE imalat ürünlerinde aylık bazda yüzde 4,05 yükseldi. Madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe aylık bazda yüzde 4,24 artış gözlenirken, imalat sektöründe yüzde 4,05’lik bir artış kaydedildi.

Ana sanayi gruplarındaki aylık değişimlere bakıldığında, ara mallarında yüzde 4,34, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 4,73, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 3,89 artış yaşandığı görüldü. Enerji sektöründe ise yüzde 4,03’lük bir azalış gözlemlenirken, sermaye mallarında yüzde 5,38’lik artış görüldü. – ERZİNCAN

Related Posts

Patronlardan 1 Mayıs mesajı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla iş dünyasının çatı kuruluşlarından art arda mesajlar geldi. İşte İSO, DEİK, İTO, MÜSİAD ve TİM başkanlarının açıklamaları…

Turizmde tarihi ilk çeyrek

Türkiye turizmde 2025 ilk çeyreğinde elde ettiği gelir ile yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Bakan Mehmet Ersoy, 65 milyon ziyaretçi ve 64 milyar dolar turizm geliri hedeflerine emin adımlarla ilerlendiğini vurguladı.

Araç alacakları ilgilendiriyor! İkinci elde dikkat çeken değişim: İşte fiyatı en çok düşen markalar…

2025 itibarıyla ikinci el araç satışları ve fiyatlardaki değişim dikkat çekti. Yapılan araştırmaya göre yılın ilk 3 ayında satışlar bir önceki geçen yılın son çeyreğine kıyasla geriledi. Enflasyona göre bakıldığında ise fiyatlar 21 aydır düşüyor. İkinci elde en çok fiyat kaybı yaşayan modeller belli oldu? İşte detaylar… 

Enflasyonu düşürmek için bel bağlamışlardı: Yabancı kaçıyor, borç büyüyor

CHP TBMM Grubu’nun haftalık ekonomi raporunda, iktidarın reel sektörü çok büyük kur zararıyla karşı karşıya bıraktığına dikkat çekildi. “Faiz sebep enflasyon sonuç” politikasının reel sektörde milyarlarca liralık kur zararına yol açtığı anımsatılan …

Garibana şahin yandaşa kuzu

Vakıflar Bankası, Kredi Garanti Fonu aracılığı ile 85 firmaya toplam 64 milyar lira kredi verdi. Firmalar bu parayı geri ödemedi. CHP’li Mehmet Tahtasız, “Garibana şahin, yandaş firmalara kuzu oluyorsunuz” dedi.

Borsa İstanbul’da kayıp derinleşiyor: Bankacılık hisselerinde işlemler durduruldu!

Borsa İstanbul’da bankacılık hisselerinde yaşanan sert satışlar piyasada tedirginliğe yol açtı. Akbank hisselerinde işlemlerin geçici olarak durdurulması dikkat çekerken, genel endekste de satış baskısının etkisini artırdığı gözlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir