Yeni TMS Cihazı ile Depresyon ve Anksiyete Tedavisine Umut

Depresyon ve Anksiyete Tedavisinde Yeni Bir Yaklaşım

Kahramanmaraş HG Hospital, deprem sonrası artan psikiyatrik rahatsızlıklara umut olacak bir adım attı. Hastanede hizmete giren Transmanyetik Stimulasyon (TMS) cihazı, depresyon, anksiyete bozuklukları ve travma sonrası stres bozukluğu gibi problemlerde etkili bir tedavi seçeneği sunuyor.

Hastanenin Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Nuri Öksüz, cihazın önemini vurgulayarak, depresyon ve anksiyete gibi rahatsızlıklarda ilaçsız ve yan etkisiz bir tedavi imkanı sunduğunu belirtti.

TMS cihazı, FDA onaylı ve beynin belirli bölgelerine elektromanyetik uyarılar göndererek sinir hücrelerini aktive ediyor. Bu sayede beyin aktivitesi dengeleniyor ve hastaların durumunda belirgin bir iyileşme sağlanıyor.

Ayrıca, TMS tedavisi sayesinde beyindeki nöronlar ve ileti sistemi daha sağlıklı çalışarak, farklı hastalıkların tedavisinde de kullanılabiliyor. Özellikle depresyon, anksiyete bozuklukları, panik atak, obsesif kompulsif bozukluk, migren gibi sorunlara karşı etkili bir çözüm sunuyor.

Dr. Öksüz, TMS tedavisinin güvenli ve yan etkisiz bir yöntem olduğunu vurgulayarak, hastaların tedavi süreci boyunca uyanık kaldıklarını ve herhangi bir anesteziye gerek olmadığını belirtti.

TMS tedavisinin klinik sonuçları olumlu yönde etkilediği ve özellikle ilaçlara dirençli hastalarda başarılı sonuçlar verdiği belirtiliyor. Tedavi süreci hastanın durumuna göre planlanıyor ve genellikle haftada 5-6 seans şeklinde uygulanıyor.

Yaşlı ve polifarmasi hastalarında ilaçların sadeleştirilmesine yardımcı olan TMS tedavisi, depresyon gibi dirençli vakalarda da etkili bir alternatif olarak değerlendiriliyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / HALİL ULUBEY – Sağlık

Related Posts

Yerli kalp-akciğer makinesi gelecek yıldan itibaren kullanılacak

Yerli kalp-akciğer makinesi gelecek yıldan itibaren kullanılacak

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Çocuklarda bu belirtilere dikkat: Hızlı nefes alma, beslenme güçlüğü…

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı bünyesinde hasta kabulüne başlayan Dr. Öğretim Üyesi Fatih Karagözlü, çocuk kardiyolojisi hakkında bilgi verdi.

Kıyamet Havada mı Kopacak?

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof.Dr. Hamit Hancı’nın, ‘havanın önemli bir silah, savaş aracı’ olduğu yönünde açıklaması gündem oldu. Ünlü Yazar Abbas Güçlü’de aynı konuya değindi. 

Halsizlik, unutkanlık, yorgunluk… Sebebi sandığınızdan farklı olabilir!

Sürekli yorgun, dalgın ve unutkan mı hissediyorsunuz? Nedeni düşündüğünüzden daha basit olabilir! Uzmanlar demir eksikliğinin sadece kansızlık değil, birçok başka rahatsızlığı da tetiklediğini söylüyor. Peki doğal yolla nasıl önlenir?

Pirinç tüketiminde tehlike: Arsenik seviyeleri yükseliyor!

Dünyadaki milyarlarca insan için temel bir besin kaynağı olan pirinç hakkında yapılan yeni bir çalışma, iklim değişikliğinin bu tahıl içindeki arsenik seviyelerini artırabileceğini öne sürüyor.